Despre noi

 

Ai ramas fara permis si nu stii ce sa faci? Sau nu ai timp sa  astepti pe la usi si sa alergi de la o institutie la alta?

Nici o problema, noi va ajutam.

Lucram de peste 5 ani in domeniul contraventiilor, perioada in care am observat ca aproape 50% dintre clientii nostri erau interesati,  in special, de recuperarea, cat mai urgenta, a permisului de conducere pana la solutionarea procesului avand ca obiect plangere contraventionala. Aceasta deoarece cele 15 zile acordate prin dovada eliberata de agentul constatator nu erau  suficiente pentru modificarea agendei raportat la lipsa permisului de conducere pentru o perioada de 30, 60 sau chiar 90 de zile. Cu atat mai mult cu cat, in primele zile, clientul nostru nu reusea sa isi gaseasca timpul necesar pentru a se documenta in privinta procedurii ce trebuie urmata.

De multe ori, clientii nostri ne-au contactat si ne-au solicitat serviciile numai pentru redactarea plangerii contraventionale, depunerea acesteia si obtinerea certificatului de grefa de la judecatorie si ulterior recuperarea permisului auto de la Brigada Rutiera Bucuresti din str. Logofat Udriste respectiv  I.J.P.  Ilfov din str. Fabrica de Glucoza. In functie de dorinta clientului am continuat ulterior fie sa il reprezentam pe acesta in dosarul avand ca obiect plangere contraventionala fie am oferit acestuia  consultatii cu privire la modul in care urmeaza sa se desfasoare procesul.  Intrucat noi chiar prin contestatia formulata solicitam si judecarea in lipsa si de asemenea propunem probele (inscrisuri, martori, interogatoriu) ce urmeaza sa fie administrate de instanta de judecata, procesul se poate desfasura si in lipsa contestatorului sau a reprezentantului acestuia.

Pentru aceste motive, serviciile noastre principale se adreseaza acelora care doresc in primul rand recuperarea permisului de conducere. Ne preocupam cu profesionalism de analizarea procesului-verbal incheiat de agentul constatator, de identificarea tuturor motivelor de fapt si de drept ce ar fi de natura sa conduca la admiterea plangerii contraventionale, anularea procesului-verbal de contraventie, a amenzii aplicate si a sanctiunii complementare de suspendare a dreptului de a conduce pentru o perioada limitata. Evident, in situatia in care clientul nostru doreste sa fie reprezentat in fata instantei de judecata, se va incheia un contract de asistenta al carui onorariu (separat de cel stabilit pentru restituirea permisului de conducere pentru perioada pana la care se solutioneaza procesul), va fi negociat de parti.

Intrucat noi ne desfasuram activitatea in Bucuresti, serviciile noastre se adreseaza  acelora care au savarsit contraventii pe raza Municipiului Bucuresti sau a Judetului Ilfov (in functie de locatie si de perioada necesara obtinerii certificatului de grefa si ulterior a permisului, putem sa prestam aceste servicii oriunde in tara, cu mentiunea ca pretul serviciilor va fi comunicat de noi clientului in urma analizarii celor mai sus mentionate).

Trebuie retinut ca, in conformitate cu prevederile legale, in situatia in care contravenientul a savarsit fapta pe raza de competenta a altui judet decat cel care il are in evidenta, permisul de conducere se pastreaza la serviciul politiei rutiere pe teritoriul caruia a fost constatata contraventia cel mult 15 zile  de la data retinerii, dupa care il trimite serviciului politiei rutiere al judetului care il are in evidenta.   In situatia in care permisul de conducere a fost eliberat de serviciul politiei rutiere dintr-un alt judet decat Ilfov sau din Municipiul Bucuresti, iar Judecatoria emite certificatul de grefa dupa ce permisul auto va fi fost trimis acelui serviciu, obligatia noastra se va considera indeplinita la momentul predarii catre client a certificatului de grefa. In functie de localitatea in care se afla serviciul emitent si care pastreaza permisul auto, se va putea discuta si negocia cu clientul onorariul si termenul de obtinere a permisului.

De asemenea, in situatia in care contraventia a fost savarsita in Bucuresti iar serviciul emitent este serviciul Ilfov (sau invers), termenul de recuperare a permisului va fi decalat in situatia in care a inceput procedura de trimitere spre pastrare a permisului catre serviciul emitent.