Suspendarea dreptului de a conduce a doua oara in 15 zile

Suspendarea dreptului de a conduce a doua oara in 15 zile. Retinerea dovezii inlocuitoare cu drept de conducer a permisului.

Art. 196 din Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002

(1) Conducatorului de autovehicul sau tramvai, depistat in trafic incalcand o norma rutiera pentru care se dispune sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce si care prezinta la control dovada inlocuitoare a permisului de conducere retinut pentru o fapta savarsita anterior, aflata in termenul de valabilitate, i se retine dovada prezentata si i se elibereaza o noua dovada, a carei valabilitate nu poate depasi termenul de valabilitate al primei dovezi.

(2) Daca cea de-a doua fapta este una dintre cele prevazute la art. 102 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, politistul rutier elibereaza titularului permisului o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.

(3) Dovada inlocuitoare a permisului de conducere, retinuta in conditiile prevazute la alin. (1), se trimite la serviciul politiei rutiere al judetului care il are in evidenta pe contravenient, impreuna cu raportul de retinere.

This entry was posted in Extrase din lege and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.